top of page
Etsi

“Taiteella luotiin Kuningattarenhelmen sisustukseen wow-efekti”

Päivitetty: 29. elok. 2023

5.7.2023

Loviisan Asuntomessuilla on ihailtavissa upea kolmihenkisen perheen hirsikoti, jossa puusisustus näyttelee suurta roolia. Ulkopuolelta musta-harmaa omakotitalo paljastaa sisäänastujalleen vaalean ja valoisan, minimalistisesti sisustetun skandinaavisen kodin.


”Emme kuitenkaan halunneet Kuningattarenhelmestä liian kliinistä, kyseessä on kuitenkin meidän koti. Taideteosten kautta saimme sisustukseen toivottua pehmeyttä ja lämpöä”, messukohteen asukkaat Jenna Aalto ja Dani Ryynänen kokoavat.Kuningattarenhelmen sisustuksen takana on asukkaiden kanssa sisustussuunnittelija Dima Latvalahti.


”Oli luonnollista valita KaikuArtin taidetta, koska teosten pehmeä tyyli, abstrakti muotokieli sekä kauniit värit miellyttivät sekä omaa että asukkaiden silmää”, Dima kertoo.

Sekä asukkaiden että sisustussuunnittelijan katse oli kiinnittynyt ensimmäisenä Alcohol Ink-tekniikalla toteutettuihin teoksiin. Valmiin kodin työhuonetta koristaa KaikuArtin taiteilija Sanna Anttosen loihtima teos Annapurna, joka kuvastaa asukkaiden toivomaa vuoriteemaa. ”Tilasta puuttui kontrasti ennen taideteoksen ripustamista. Teos toi mukanaan syvyyttä ja mielenkiintoa, mutta onnistuu olemaan samaan aikaan rauhoittava”, sisustussuunnittelija Dima toteaa. ”Vuoriteeman lisäksi teos yhdistyy ihanasti mereen ja merenrantaan”, Kuningattarenhelmen asukkaat täydentävät.Akustiikkataideteoksella kaunista ongelmanratkaisua

Kohteen portaikkoon maalattiin asukkaiden toiveiden mukainen akustiikkataideteos Helmi.


”Meillä on 6 metriä huonekorkeutta. Emme halunneet verhoja tai akustoivaa kattoa. Näin ollen päätimme Danin kanssa hyvin nopeasti, että haluamme seinälle akustiikkataideteoksen. Häiritsevä jälkikaiku on vähentynyt huomattavasti. Lisäksi taideteos istuu kotiimme täydellisesti. Hirsiseinä on suoraviivainen ja tietyllä tavalla tunnelmaltaan kova. Taideteoksen pehmeät aaltoilevat muodot ovat tuoneet tilaan toivottua lämpöä.”

Myös sisustussuunnittelija Dima ihastui Helmi-akustiikkateoksen käytännöllisyyteen ja kauneuteen. ”Ilman taideteosta porrasaukko oli vain keino päästä yläkertaan. Taideteoksen kautta siitä tuli sisustuskokonaisuus, jossa katse löytää korkeasta tilasta kiintopisteen”, Dima toteaa.Tilausteoksilla on helppoa luoda kodista mielenkiintoinen ja persoonallinen

Sekä sisustussuunnittelija Dima että Kuningattarenhelmen asukkaat rohkaisevat taiteen hyödyntämiseen osana sisustusta. ”Taiteella tehdään kodista asukkaiden näköinen. Taide viimeistelee sisustusta ja luo siitä mielenkiintoisen. Samalla kun taiteen äärelle pysähdytään, se muuttaa tilan persoonalliseksi”, Dima kokoaa. Kuningattarenhelmen asukkaille Annapurna ja Helmi olivat ensimmäisiä taidehankintoja.


”Meillä ei ole ollut aikaisemmin taideteoksia. Nyt kun rakennettiin ensimmäinen oma koti, haluttiin mukaan taidetta; jotain sellaista, mikä on meidän näköistä”, Jenna kertoo.


Satojen kilometrien välimatka KaikuArtin taiteilija Sannan kanssa ei ollut este yhteisen vision luomiseen. Koen, että meidän ajatuksia, teemoja ja värimaailmaa kuunneltiin todella hyvin teosten suunitteluvaiheessa. Sen jälkeen luotimme, että kokonaisuus menee nappiin ja niinhän se menikin”, Jenna kokoaa.Kotona olevalta taiteelta kaivataan eritoten kauneutta ja henkilökohtaisuutta. ”Tietenkin taide on ollut aina tärkeä osa sisustusta, mutta muutosta näen siinä, että tällä hetkellä esimerkiksi perittyjen taideteosten sijaan panostetaan omiin taidehankintoihin”, Dima kokoaa.


Millainen teos sitten kannattaa valita, jos oman kodin seinät tuntuvat tyhjiltä? ”Monilla on iso kynnys hankkia taidetta. Suosittelen ottamaan sellaiselta taiteilijalta konsultaation, jonka tyyli miellyttää. Mittatilauksena teetetyssä taideteoksessa tilaan saa juuri sopivan katseenvangitsijan ja lisäksi värit voi valita itse. Suosittelen myös abstraktia muotokieltä, koska abstraktit teokset on mahdollista saada sopimaan hyvin monenlaiseen tilaan”, Dima konsultoi.


”KaikuArtin taiteella luotiin Kuningattarenhelmen sisustukseen wow-efekti”, Dima kokoaa.

Lisätietoja

Sanna Anttonen KaikuArt Oy +35845 7834 9373

Comments


bottom of page